Inför VKs utställning

Hjälp behövs - för katten...

Det finns massor att göra under en utställning - och det finns alltid något litet som alla kan vara delaktiga i. Dessutom är det en trevlig aktivitet eftersom vi umgås och har trevligt!

Är det något som du skulle vilja göra? Hör av dig till VKs styrelse så kontaktar vi dig när det är dags!

Så här brukar det gå till - några axplock av alla de förberedelser inför en kattutställning:


Torsdag kväll


 • På torsdagskvällen kommer vårt bygglag och monterar/bygger upp alla bord och burar. För att de ska veta var burarna ska stå behövs hjälp med att mäta och märka upp på golvet med tejp. Om du har en ledig stund över på torsdag eftermiddag vid 17-tiden hör av dig så kan du komma ut till hallen och hjälpa till med detta.


Fredag


 • När vi bygger utställningen brukar vi har så kallade burkjolar som hänger runt om burborden. Hjälp behövs när dessa ska hängas upp under fredag för- och eftermiddag.


 • Vi behöver också hjälp med att plocka fram vårt material som ska finnas i informationen samt transportera upp det vi har till köket (termosar, papperstallrikar med mera) - där de som jobbar med utställningen får mat.


 • Vårt prisbord ska byggas, läggas i ordning och göras snyggt.


 • I utställningshallen ska papperskorgar placeras ut (med sopsäckar i).


 • Burskyltar ska hängas upp på varje rad som beskriver vilket bokstav raden har - hela hallen behöver numreras.


 • Domarbord  ska placeras ut och plastas in, domarskyltar ska hängas upp, ställ ska placeras ut där det står vilken ras som döms, pappershanddukar ska läggas ut och papperskorgar ska ställas fram. Dessutom ska det desinfektionsmedel blandas och tömmas på sprayflaskor (domare och assistenter ska ha detta på sina bord).


Det finns massor som sagt - men som synes så finns det något litet som alla kan göra!


 


Lördag och söndag under utställningen


 • På morgonen  alla katter kollas av veterinär och checkas in. Här behövs hjälp med att kolla vaccinationsintyg, torka veterinärbord samt ta emot och checka in katter och utställare.


 • Under själva utställningen finns också saker att göra. Då behövs hjälp med att fylla i resultattavlor, sorterar papper som ska skickas till SVERAK, hjälpa till med allehanda ting i sekretariatet.


 • Hjälp behövs att sälja och dela ut rosetter (priskokarder) till utställare. Även under panelerna behövs hjälp med att dela ut priser till vinnande katter.


 • Det behövs hjälp med att sitta i entrékassan och ta emot besökare.


 • I informationen behöver de bli avlösta ibland och de behöver också hjälp med någon som kan gå med information från dem till sekretariatet eller till någon utställare.


 • I köket fixas det kaffe, smörgåsar och görs i ordning fika. Maten har vi på senare år köpt in men det ska så klart se snyggt och trevlig ut när folk äter så det är bra med hjälp här för att hålla allt fräscht.


 • På lördag kväll när utställningen är över måste burarna som är tomma städas ur och göras rena för nytillkomna katter på söndagen. Ibland  också nya burnummer upp. Vi ställer i ordning för en ny incheckning och lägger fram relevanta incheckningslistor.


 


Söndag efter utställningen

När utställningen är avslutad finns det massor att göra - då ska allt "rivas"...

Bygglag kommer monterar ner alla bord och burar. När hallen är tömd på burar och bord ska allt skräp som ligger på golvet sopas upp. Plast från burar och bord ska slängas. Sopor ska samlas ihop och slängas ute container.


Burkjolarna ska plockas ner och vikas ihop.


Informationsbordet, sekretariatet, köket och prisbordet  packas ihop och läggas i ordning på sin vagn inför kommande utställning.


Resultat, listor och bedömningssedlar  korrekturläsas och skickas till SVERAK. Detta görs inte samma dag utan någon tar med det hem och ser till att det blir gjort efter utställningen.


Även om det finns många duktiga funktionärer som gör mycket av det som står ovanför behöver vi vara fler! Vill just du - som läser detta - bli en del av den roliga gemenskap som det innebär att göra en utställning?


Välkommen att höra av dig till VKs styrelse!


Här byggs utställning!